Bútor

Bútorbolt mailBútorbolt kapcsolatBútorbolt kosárBútorbolt pénztár

BútorokBútor családok


Bútor családok

Bútor kereső


Írd ide a keresett bútor fajtáját...

Bútor Keresés
Részletes bútor keresés

A 10 utolsó bútor keresés:

szobainas fa, garancia, cseresznye, asztal, bernau, budapest, bellagio, garnit, 160x2ő, tv

További bútor keresések:

ágykeret, bútor, fenyőbútor, erdélyi, nyíregyháza, fenyő, használt, román, ágy, bútorbolt

A bútorokról


Akciós bútorok

Tömör fa kontra bútorlap

Miért és hogyan alszunk?

Jól aludtál?

Minőség kontra Ár

Hogyan válassz bútort az otthonodba?

Örök értékek - bútoraink között is


CimkékPartnereink


Bútorbolt és bútor viszonteladó partnereket keresünk a következõ városokba:

Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti  
Bútor Erdélyi bútorok ágy hálószoba bútor, étkezõ bútor és szék asztal valamint szekrény ágykeret komód tálaló franciaágy bútorok

 

 

 

Bútor - KÉZI PÁCOLÁSKÉZI PÁCOLÁS

A FA KIVÁLASZTÁSA
Megfelelő minőségű pácolást csak gondosan kiválasztott fából készített munkadarabon érhetünk el. Szennyezett, túlzottan porózus, elszíneződött, gyantatáskás, repedezett, görcsös enyváttöréses, olajos, zsíros, szappanos felületeken pácolási hibákra kell számítani.

Ugyanannak a fának nem azonos oldalán /jobb-bal/ eltérő színárnyalat jelentkezhet / zártabb-nyitottabb pórusok/. A kényesebb homloklapokra használt fa, furnér ugyanabból a fatörzsből származzon.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Pácolandó felületeken lévő felületi hibák javítása, az adott feladatra leginkább megfelelő anyagok helyes megválasztása magas szakmai felkészültséget igénylő feladat. A folteltávolító, halványító, rovarölő stb., vegyi anyagok maradványai színeltéréseket okozhatnak. A különböző fapótlások anyagain-folyékony fák, fatiplik, javítóviaszok

-színeltéréssel jelenik meg a pác. Ezt a javítóanyag színének megválasztásánál figyelembe kell venni.

CSISZOLÁS

Ugyanazon színre pácolandó felületeket egyazon gyártónak azonos típusú csiszolóanyagával csiszoljuk. Figyeljünk arra is, hogy a befejező csiszolások azonos kopottságú csiszolóval készüljenek. Mindig éles csiszolóval dolgozzunk! A kopott, tompa csiszolók tömörítik, fényesítik a felületet, gyengül, egyenetlenné válik a szívóképesség, ami jelentősen eltérő pácképet eredményezhet.

Mindig szálirányban /rostirányban/ csiszoljunk! Lengő és haránt- csiszolók nem alkalmasak pácolandó felületek csiszolására, kerülni kell a kézi csiszolást is. A csiszolásnál elkövetett bármilyen hiba bizonyosan pácolási hibát eredményez.

Csiszolás után /pácolás előtt/mindig alaposan portalanítsunk. A pórusokba tömődött vagy felületre tapadt por hangsúlyosan pácolódik.

Csiszolás vizezéssel: vizes pácok alkalmazásakor a fa rostjai megduzzadnak, és ebben a megduzzadt állapotban rögzítődnek, a felület hullámos lesz. Másik jelenség, hogy a csiszolás közben felszakadt farostok vizes pác, lakk hatására felállnak/"felhúzza a szálakat"/. Ezt úgy előzhetjük meg, hogy a felületet lágy tiszta vízzel benedvesítjük /ecset, szivacs/, majd száradás után /180-220/ csiszolóval finoman átcsiszoljuk. Ezután- pácoláskor- a fa már nem duzzad meg, és nem lesz szálkás.

PRÓBAPÁCOLÁS

Alapszabály, hogy mindig próbapácolást kell végezni! A próbapácolást mindig ugyanolyan módon megmunkált ugyanazon anyagon, a végső technológiával azonos módon kell végezni, és a próbalakkozást is a tervezettel azonos lakkal és módszerrel végezzük.

A próbapácolást lehetőleg ugyanaz a személy végezze, aki a pácolást is végzi. Pácoláskor legyen szemünk előtt a mintafelület, és mindig hasonlítsuk össze a készülő felületet a mintafelülettel.

Vegyük figyelembe, hogy a pácolt felületre kerülő védőbevonatok megváltoztatják a megszáradt pácfelület színét, mégpedig a különböző lakkok eltérő mértékben és módon.

A pácolt felület végső színét tehát lakkozott állapotában kell vizsgálni.

PÁCOLÁS kézi módszerekkel

- A pácolást ugyanazzal az anyaggal, technológiával és eszköztárral végezzük, amivel a próbapácolást végeztük. Pácoláshoz mindig bőven elegendő pácot keverjünk. Utólagos páckeverés színeltéréshez vezethet. Maradjon pác az esetleges javításokra, pótlásokra, kisebb utánrendelésekre is. Egy bútort, bútorcsaládot lehetőleg ugyanaz a személy pácoljon.

- mindig a széléről indulva kell pácolni! A fa bütüje jobban szívja a pácot, ezért a bütüket lehetőleg vékony pácréteggel kezeljük. Középről indított pácolással ezt nem tudjuk megvalósítani.

- fekvő felületek vízszintesen álljanak, hogy az elfolyást elkerüljük. Álló felületeket alulról felfelé pácoljunk.

- A bútorvasalatokat mindig szereljük le, mert azok a pác helyi elszíneződését okozhatják, de magán a vasalaton is vegyi folyamatok indulhatnak el.

- A pácanyagok színelváltozását okozhatja fémekkel való érintkezésük, különösen a vizes pácoknál, ezért a pácot ne tároljuk fémedényben, ne alkalmazzunk fém keverőpálcát, ne pácoljunk fém- tokozatú ecsettel.

- mindig bőséges mennyiséggel /bő lével/pácoljunk, ügyelve, hogy egy összefüggő felületegység egyszerre száradjon meg, különben a már megszáradt felületrészekre történő ismételt ráhúzásnál további pigmentréteg rakódik le, és a felület foltos lesz. Minél nagyobb ecsettel, szivaccsal dolgozzunk! A felület egyenletes telítése után száraz ecsettel eloszlatjuk a pácot, majd szivaccsal óvatosan, puhán a felesleget letöröljük.

-Viszonylag gyakori jelenség, hogy ugyanazon pácnak a szivaccsal történő felhordása jelentősen más színt(!) eredményez, mint ecsettel, szórással, öntéssel vagy mártással. Az eltérő technikák eleve más színt és hatást eredményeznek.

A szivaccsal történő felhordásnál egyes pigmentek, például a narancs, betapadnak a szivacsba és emiatt a pác színe megváltozik, de nagyon !
Szórásnál előfordul, hogy főleg a piros és narancs pigmentek nem ivódnak úgy be a felületbe, mint a pác többi része, hanem a felületen rakódnak le, ezért a szín pirosasabb, vörösesebb, narancsosabb lesz a vártnál.

PÁCKÉPEK

- pozitív páckép: a fa rajzolatának eredeti árnyalateltérése /a sötét pászta sötétebb, a világos pászta világosabb/ marad. Régebben csak "kettős kémiai pác"-okkal érhették el. Ma kapható egykomponensű vizes bázisú "Pozitív pác". A natúr lakkozott fenyőbútorok készítésénél terjedt el.

- negatív páckép: a lazább, szívóképesebb korai pászta több pácot szív be, emiatt az eredetileg világosabb korai pászták sötétebbek, a tömörebb késői pászták világosabbak lesznek. Az eredeti páckép tehát megfordul.

- strukturált páckép: a fa rajzolata az eltérő beszívódások mértékének megfelelően erőteljesen hangsúlyossá válik. Különböző technikákkal a jelenség csökkenthető, vagy erősíthető/alapozók használata, többszöri pácolás, visszatörlési technikák, koptatási technikák, kiemelő vagy egalizáló lakkok használata, speciális felület előkészítési eljárások, pl. rusztikusra koptatás, stb. /,illetve ezek egyedi kombinációi. Éppen fentiek miatt különösen fontos, hogy az azonos hatások eléréséhez mindig teljesen azonos anyagot, előkészítési technikát, pácanyagot és technikát, felületvédelmet /lakk, viasz stb. / alkalmazzunk.

-homogén páckép: többnyire ugyanazon pácanyagokkal érjük el mint a strukturált képet. Valamilyen módszerrel/technikával/elérjük, hogy egyenletes mennyiségű pác szívódjon be a korai-késői pásztákba /pl. kis mennyiségű páchasználata, előalapozás, lakkpác használata, gondos fakiválasztás, egalizáló lakk, egalizáló alapozó, stb./.

PÁCFAJTÁK ÉS HATÁSUK, PÁCKIVÁLASZTÁS

Itt és most csak a színezőanyag pácokkal, és azok két fő csoportjával foglalkozunk:

1. Vizes pácok:

a/ -porpácok/poralakú színezékek/
b/ -folyékony pácok /színezékek oldott állapotban/
c/ -egy komponensű pozitív pácok


2. Oldószeres pácok:

a/-rusztikus pácok
b/-szeszpácok
c/-olajpácok
d/-lakk és viaszpácok

1/a A PORPÁCOK forró vízben jól oldódó szintetikus színezékek /anilin festékek/. Beszívódást, egyenletes színezést szolgáló adalékokat és konzerválószereket tartalmaznak. A fa rostjait festik, és élénkítik a rajzolatot. Szalmiákszesz hozzáadásával javítjuk a nedvesítőképességet és az egyenletes felszívódást

1/b A FOLYÉKONY VIZES PÁCOK felhasználásra kész színező anyagok, pigmentek, vagy ezek kombinációi. Vízben oldódó kötőanyagot /pl. akrilgyanta/ és oldószereket /pl. alkohol/és esetleg UV. abszorbereket is tartalmaznak. Valamennyi faanyaghoz használhatók. Egalizáló hatásúak, élénkítő hatásuk nincs, a fa hibáit kissé elfedik. Megakadályozzák a fa duzzadását, a rostok felhúzódását.

1/c Az EGYKOMPONENSÜ POZITÍV PÁCOK többnyire viasztartalmú vizes pácok, a késői pásztát sötétebbre színezik mint a korait. A további felületkezelést igényelnek, mivel csekély ellenálló képességűek.

2/a A RUSZTIKUS OLDÓSZERES PÁCOK szintetikus oldószerekben oldott színezékek és pigmentek illetve ezek kombinációi. Felületaktív anyagokat, fixáló és szárítóadalékokat is tartalmazhatnak. A színezékek a rostokat festik meg, élénkítő hatásúak és nem fényállók. A pigmentek a felületen rakódnak le, egalizáló hatásúak és fényállók. A kettő megfelelő kombinációjával valamint felületaktív anyagokkal, fixáló és szárítóadalékokkal érdekes hatások és kedvező tulajdonságok érhetők el. A fa érdessége a pácolás során alig változik. A rusztikus páckép a felület visszatörlésével jön létre.
Alapszínekből keverjük vagy kész színekben kaphatók.

2/b A SZESZPÁCOK /spiritusz/ 96 %-os alkoholban oldott szintetikus színezékek /anilin festékek/. A színezékek porok vagy oldatok formájában kaphatók, vagy kész pácként megfelelő színre beállítva /pl....../ Gyorsan száradnak, jól színeznek, kiváló a nedvesítőképességük és fényállóságuk. Az eszközök vízzel tisztíthatók.

2/c OLAJPÁCOK olajban felvitt színezőanyagok.

2/d LAKKPÁCOK híg gyantaoldatban diszpergált pigmentek. A felület színe függ a felhordási rétegvastagságtól /felhős páckép/ ,és többé kevésbé takarják a fa rajzolatát/fednek/. Lakkozott felületre is felhordható, patinázásra is használható. A gyakorlatban nevezik így a színezett lakkokat is, és azokat a pácokat is, melyekbe bizonyos mennyiségű lakkot kevernek. A lakkpácok összetételüktől és az igénybevételtől függően további felületkezelést már nem feltétlenül igényelnek.

2/e VIASZPÁCOK színezékekkel vagy pigmentekkel színezett viaszok. A kötőanyagokat is tartalmazó pácokat /lakkpác, olajpác, viaszpác... szemben a többi páccal-nem feltétlenül kell védőréteggel ellátni /lakkozás, lazúrozás, viaszolás../. Ennek szükségességéről a kötőanyag mennyiségének, minőségének, valamint a használati követelményeknek figyelembevételével dönthetünk.

2/f Egyes lazúrokat is neveznek- tévesen- "fapác"- nak.

HALVÁNYÍTÁS /fehérítés/-amikor a fa eredeti, vagy elváltozott színét /megsárgult, szürkült.../ kívánjuk fehéríteni.

- Optikai fehérítés: -fehér pigmentet vagy színezőanyagot vagy ezek kombinációját kis mennyiségben tartalmazó pácanyaggal /lakkpác, viaszpác stb./. Hibája, hogy részben fed, és hogy a fehérítő hatás a rétegvastagságtól is függ /felhős páckép/. Erénye, hogy a páckép az öregedés során nem változik.

- Kémiai fehérítés:- a fa anyagában lévő elsődleges színanyagok, valamint a változások /sárgulás, szürkülés/ során előállt másodlagos színagyagok kifehérítése különböző-oxidáló, redukáló vagy savas-szerekkel.

1. HALVÁNYÍTÁS 30-35 %-os hidrogén- peroxiddal/H2O2/:-a bomlásakor felszabaduló nagy mennyiségű reakcióképes oxigén fehéríti a fát. Könnyen bomló vegyület, ezért eltárhatóságát sókkal biztosítják. Ezeket a sókat felhasználás előtt semlegesíteni kell. A semlegesítést ammónium-hidroxiddal vagy nátrium-hidroxiddal végzik.

2. Az ammónium-hidroxid/NH4OH/a felületről maradéktalanul elpárolog, és a felületi feszültség csökkentése által javítja az oldat beszívódását, ezáltal az mélyebb rétegben fejti ki hatását. Csersav tartalmú fáknál szürke elszíneződést okoz! Főként finom pórusú lombos fákhoz és fenyőhöz alkalmazható.

3. A nátrium- hidroxid 20 %-os oldatát sötét színű lombos faanyagok és megkékült fenyő esetében használjuk a hidrogén- peroxidot tartósító sóinak semlegesítésére. Hatására a halványítási folyamat gyorsabban játszódik le, és a felület érdesebbé válik. A művelet után a felületen visszamaradó anyagokat citromsavval vagy ecetsavval közömbösíteni kell.

4. HALVÁNYÍTÁS oxálsavval, citromsavval, heresóval: Csersavtartalmú vagy vasfoltos fák esetében alkalmas. Az oxidációs reakció során a csersav közel színtelen vegyületté alakul. Forrón, 30-35 gr/liter koncentrációban alkalmazzuk. Hajlamosak kristályos kicsapódásra, melyek a pórusokban rakódnak le, és akadályozhatják egyes lakkfajták megkötését,ezért alkalmazásuk után a felületet alaposan át kell mosni. A heresó a juhar, nyír és a dió szijácsát rózsaszínűvé változtathatja, és ez gyakran csak néhány hét múlva utólag következik be.

5. HALVÁNYÍTÁS nátrium-biszulfittal: A diófa világos erezetét tovább halványítja.

6. HALVÁNYÍTÁS kombinált eljárásokkal:
- kombinált eljárásról beszélünk, amikor két vagy több anyagot vagy eljárást egyesítünk.

pl. fehérítő pácolás: pácolás és fehérítés egy műveletben:- peroxid és lúgálló folyékony színezékpácba hidrogén- peroxidot és pl. szalmiákszeszt teszünk. A peroxid halványítja a fát, de nem változtatja meg a színét. A szalmiákszesz segíti a beszívódást, aktivizálja a folyamatot.

pl. pác- alapozás : az alapozás és a színezés műveletének egy lépésben történő elvégzése kombinált, kötő és töltőanyagot kb.10-15 %-ban /pl. karbamid gyanta/ tartalmazó ún. pácalapozóval.

pl. halványító szigetelés :fehérítés és szigetelés egy lépésben

A PÁCOLÁS ESZKÖZEI

A kézi pácolás eszközeit a méretek, a cél, a pác tulajdonságai, a lehetőségek, a technológiai lépések, az környezeti, egészségvédelmi biztonságtechnikai előírások, és szükségszerűségek függvényében kell kiválasztani.
A pácok alkotórészei-, mint kémiai tulajdonságokkal bíró anyagok- a környezettel kölcsönhatásban vannak. Gondoskodnunk kell, arról hogy ezek a gyakran mérgező, robbanásveszélyes esetleg maró stb. anyagok a veszélyességüknek megfelelően legyenek tárolva, szállítva, feldolgozva, alkalmazva, hulladékaik kezelve, megsemmisítve, de arra is ügyelnünk kell, hogy a környezeti hatások ne befolyásolják károsan anyagainkat, és hogy az alkalmazott eszközök ne változtassák meg az anyagok tulajdonságait.

Általában figyeljünk arra, hogy:

- a pácok tárolóedényei, a felhordás eszközei ne legyenek fémek. Különösen a vizes és a vegyi pácok a fémekkel kémiai reakcióba lépve kedvezőtlenül elváltozhatnak. Használjunk vegyszerálló műanyag, üveg, porcelán- edényeket és eszközöket, szóráshoz rozsdamentes alkatrészekkel készült technikát.

- a faanyagok fajtájuktól függően maguk is tartalmaznak különböző vegyi anyagokat, melyek visszahatnak a pácra. A keverőpálcába, ecsetnyélbe beszívódó pác egy másik színbe visszaoldódva elszíneződést okozhat. A felületről visszaszedett pác színe már biztosan más, mint amikor rávittük, és farészecskéket is hoz magával, ami további elváltozásokat okozhat.
A visszaszedett pácot tehát ne öntsük vissza az eredeti pácba! Amennyiben egy másik munkánál mégis hasznosítani kívánjuk, csak megfelelő regenerálás /szűrés, szín és összetételének korrekciója után tegyük azt.

- olyan eszközöket válasszunk, melyeket a pácanyag nem old fel.

- a felhordó eszköz legyen jó minőségű és jól karbantartott. A szőrét hullató ecset, a szálvesztéses textília, a málló szivacs, a rojtos henger, a szennyezett pisztoly, edény, törlőruha, csiszoló stb. tönkreteheti a teljes munkafelületet.

Jó munkát, eredményes pácolást és sok örömöt kívánok a frissen pácolt  bútorokban!

 (23 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innem látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Címkék: keményfa pácolása, butorpácolás házilag, fenyo pac szinek, olajos fapác színek, fenyo pácolása, fa pácolása,lakkozása, pácolt fenyobútor, pácolt fenyobútorok, fabutor pácolás, fenyobútor pácolásaKérdezz a bútorról: KÉZI PÁCOLÁS


Köszönöm! Várom a  további ötleteket, praktikákta is.
Tisztelettel: Becskirozsa

(4 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
becski rozsa - 2009-03-17 07:10:12
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm nagyon hasznos tudnivalók!
Olvastam hogy van bio olajos pác,mit lehet erről tudni,?
Csak fotót láttam egy így kezelt szekrényről,szép homogén
felületet ad.
                        üdvözlettelzentesi Marta

(2 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
szentesi marta - 2009-07-31 09:36:41
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm a hasznos információkat,sajnos eddig mindent
rosszul csináltam.
Érdekelne a meglévő butorok felületének védelme,gondolok valamiféle viaszolásra vagy égyébb
megoldásra.
köszönettel Gombos András

(3 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
gombos andrás - 2010-01-06 21:28:43
Válasz erre a hozzászólásraKőris pácolása.

 Tiszteletem!
A kérdésem az lenne hogy kőris fa felületére hogyan tudnék olyan  szinképet előállítani hogy az erezet méj sötétbarna vagy akár fekete legyen de za alap színe határozottan világos drapp vagy akár antik fehér legyen.  A további kérdésem pont az ellenkező, egészen világos erezet és mély sötét alapszín a Köris egyedi vastag határozott rajzolatát szeretném így kiemelni. Icla vizes pácokat szoktam használni.
Tanácsukat előre is köszönöm.  
Üdvözlettel Somosi Zoltán. 

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Somopsi Zoltán - 2017-03-22 20:43:23
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
KÉZI PÁCOLÁS

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

KÉZI PÁCOLÁS, fenyobútor pácolása, fabutor pácolás, pácolt fenyobútorok, pácolt fenyobútor, fa pácolása,lakkozása, fenyo pácolása, olajos fapác színek, fenyo pac szinek, butorpácolás házilag, keményfa pácolása

 

 

Bútorbolt ügyfélszolgálat

Kérdések...


Bútor ElejéreBútor VisszaBútor KövetkezőBútor Végére

A Medalion karfás szék kapható más, pl. kék színben domináns kárpittal?
Tisztelt bútor bolt.rendelni szeretnék a Victoria cream bútor szövetből 10 métert,érdeklődnék az ára felől, és a rendelést hogy tudom leadni.előre is köszönöm
Helló!

Karina étkező garnitúrát vásároltunk!
"Tömör tölgyfa"-ként szerepel a leírásban, viszont úgy látjuk (kiszedve a bővítő lapokat), hogy az bútorlap döntően!
???
Hol tudom megnézni vagy rendelni méretre lehet-e?
Budapesten hol tudom megnézni a bútorokat?
Bővíthetnék a választékot 100kg+ -os személyeknek egy masszív támla nélküli BÜKK ágkerettel, ami leginkább a Hajnalka fenyő ágyra hasonlítana
Tisztelt Erdélyi Bútorbolt. Az Aramis étkező garníturát szeretném megvásárolni.Cseresznye színben és bordócsíkos huzattal.Lehetséges-e és a megrendelést hogy adjam fel.Kérem a rendeléssel kapcsolatban az alábbi számon hívjanak 06306390239.Köszönöm Tőzsér Lajos
Tisztelt Erdélyi Bútor!
Érdeklődnék, hogy Piliscsabára mennyibe kerül a szállítása egy Stocholm étkezőgarnitúrának és egy Leeden II. tálalónak.
Üdvözlettel: Mogyorósné
Lehet-e eltérő méretű ágyat kérni? 200X210, magas lábvéggel, a legegyszerűbb kivitelben? Középen lehet elválasztani. makrobiotika@gmaill.com

120x200 cm-es ágyat nem találok a termékek között. Van-e és milyen árban? Hol lehet megtekinteni a választékot? Debrecenben van-e üzletük?
Tisztelettel:
Nagy Istvánné
Bútor ElejéreBútor VisszaBútor KövetkezőBútor Végére


Bútor házhozszállítás
Bútorok garanciával

Hozzászólások 

Webáruház készítés

 

Erdélyi bútor

 

A bútor címe:
4400 Nyíregyháza Orosi út 1.

Erdélyi bútor telefon:
mobil: +36-30-4321277
vezetékes: +36-42-596030
fax: +36-42-596031

Erdélyi bútor E-mail:
info@erdelyibutor.hu

Bútor üzlet nyitva tartás:
hétfő-péntekig 9-17 óráig
szombaton: 9-13 óráig.

 

Bútor 

 

Az Erdélyi bútor választékában megtalálhatóak ágyak, ülőgarnitúrák, komódok, szekrények, tálalók, székek, asztalok, dohányzó asztalok különböző tömör és nemes fa klasszikus bútorok.

 

Ülő bútoraink között népszerűek a szék, az étkező székek, étkező garnitúra elemek, több részes sarok garnitúra, vagy ülőgarnitúra összeállít&´sok, vagy akár a legegyszerűbb ágy.

Fekvőbútoraink között a legnépszerűbb hálószoba bútorok mellett megtalálod az ágy, franciaágy, fa ágyak és a hozzájuk tartozó ágykeret termékeket.

Étkező bútor vagy étkezőgarnitúra választékunkban megtalálhatóak az asztalok, mint például az étkező asztal, étkező szék és tálaló.

Bútor kínálatunk továbbá tartalmazza a szekrények között a dohányzóasztal, komód, szekrény és szekrénysor. A román bútor kiváló ár-érték arányú, így annyira olcsó, hogy szinte használt bútor eladó árakon kínálhatjuk bútor áruház  hálózatunkban.

 
 

 

Bútorok itt is...

 

Webáruház készítés

´